4 laxfiléer (för vego kan man byta ut laxen till chicken style oumph)
olja, att steka i
3 klyftor vitlök
1/2 burk soltorkade hackade tomater
4-5 dl oatley i visp grädde
1,5 msk grönsaksfond
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
2 dl parmesanost
1/2 pressad citron
salt efter smak
peppar efter smak
Hacka vitlöken.
Riv parmesanosten.
Stek laxen i lite olja med salt lätt så den får lite färg. Ställ den sedan åt sidan.
Lägg ned hackad vitlök och de soltorkade tomaterna i en stekpanna med fond, grädde och kryddorna. ( Om man vill ha lite stabbigare konsistens kan man byta till vanlig vispgrädde). Låt puttra i 2-3 minuter och tillsätt sedan laxen och den pressade citronsaften och koka tills laxen är genomkokt.
Serveras med lite riven parmesan på toppen och gärna tillsammans med risoni.