Tillbaka
Ändra recept

Marry me Salmon

Betyg: 4.8

Ingredienser

4 portioner

4 laxfiléer (för vego kan man byta ut laxen till chicken style oumph)

olja, att steka i

3 klyftor vitlök

1/2 burk soltorkade hackade tomater

4-5 dl oatley i visp grädde

1,5 msk grönsaksfond

0,5 tsk chiliflakes

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

2 dl parmesanost

1/2 pressad citron

salt efter smak

peppar efter smak

Gör så här

Hacka vitlöken.

Riv parmesanosten.

Stek laxen i lite olja med salt lätt så den får lite färg. Ställ den sedan åt sidan.

Lägg ned hackad vitlök och de soltorkade tomaterna i en stekpanna med fond, grädde och kryddorna. ( Om man vill ha lite stabbigare konsistens kan man byta till vanlig vispgrädde). Låt puttra i 2-3 minuter och tillsätt sedan laxen och den pressade citronsaften och koka tills laxen är genomkokt.

Serveras med lite riven parmesan på toppen och gärna tillsammans med risoni.