Tillbaka
Ändra recept

Saffransrutor med toscatopping

Betyg: 4.2

Ingredienser

4 portioner

1 pkt saffran

1 msk citronsaft

2 tsk strösocker

200 g smör

4 st ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

4 dl vetemjöl

1/2 dl biscoff spread

2 dl kokosflingor

3 dl havregryn

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1.5 dl vispgrädde

75 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop saffran med socker och citron.

Salt smöret.

Vispa ihop socker och ägg poröst.

Blanda i vaniljsocker, salt och vetemjöl och tillsätt sist det smälta smöret och saffransblandningen.

Häll upp smeten i en lite mindre långpanna på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter.

Under tiden kakan är i ugnen blanda ihop alla toscaingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i cirka 5 minuter.

Efter kakan varit i ugnen i 20 minuter toppa den med toscasmeten och ställ in i ytterligare 10 minuter.

Låt svalna och skär i fyrkanter.