2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
500 g vegofärs
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 krm chilipulver
1,5 tsk oregano
Några chiliflakes
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
2 tetror krossade tomater
2 tetror vatten (krossade tomattetrorna)
10 lasagneplattor
200 g philadelphiaost
Salt & peppar efter smak
Skala och hacka den gula löken och pressa vitlöksklyftorna.
Stek detta i lite rapsolja.
När löken mjuknat lägg i tomatpurén och låt puttra någon minut.
Lägg i färsen och sedan alla kryddorna låt.
När färsen stekts i några minuter häll i de krossade tomaterna, sojan, vatten, buljongtärning och philadelphiaosten. Salta och peppra efter smak. Låt koka i cirka 15 minuter och lägg sedan ned hackade lasagneplattor och låt koka cirka 5 minuter till tills plattorna mjuknat. Serveras med parmesan på toppen och gärna med pinsavitlöksbröd.