Tillbaka
Ändra recept

Lasagnesoppa

Betyg: 3.8

Ingredienser

5 portioner

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

3 msk tomatpure

500 g vegofärs

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

1 krm chilipulver

1,5 tsk oregano

Några chiliflakes

1 grönsaksbuljongtärning

1 tsk kinesisk soja

2 tetror krossade tomater

2 tetror vatten (krossade tomattetrorna)

10 lasagneplattor

200 g philadelphiaost

Salt & peppar efter smak

Gör så här

Skala och hacka den gula löken och pressa vitlöksklyftorna.

Stek detta i lite rapsolja.

När löken mjuknat lägg i tomatpurén och låt puttra någon minut.

Lägg i färsen och sedan alla kryddorna låt.

När färsen stekts i några minuter häll i de krossade tomaterna, sojan, vatten, buljongtärning och philadelphiaosten. Salta och peppra efter smak. Låt koka i cirka 15 minuter och lägg sedan ned hackade lasagneplattor och låt koka cirka 5 minuter till tills plattorna mjuknat. Serveras med parmesan på toppen och gärna med pinsavitlöksbröd.