1 gul lök
8 klyftor vitlök
900 g fast potatis
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
En halv pressad lime
2,5 msk gochujang (koreansk chilipasta)
2 msk gochugaru (milt koreanskt chilipulver) [eller paprikapulver]
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
300 g riven mild ost
2-3 msk rapsolja
2-3 salladslökar
1 förp salladsmix typ crispsallad
2 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 msk sesamolja
1 msk flytande honung
1 msk rostade sesamfrön
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pottisen, gula löken och vitlöksklyftorna.
Skiva den gulen löken och potatisen tunt och hacka vitlöksklyftorna.
Riv osten.
Stek den gula löken i olja i en stor stekpanna tills den börjar få lite färg.
Lägg i vitlöken, skivad potatis, grädde, lime, mjölk, gochujang, gochugaru och japansk soja. Låt puttra i 15 minuter.
Tillsätt honung. Låt puttra i ytterligare 2 minuter.
Häll blandningen i en gratängform och toppa med riven ost. Ställ i ugnen i 15-20 minuter till osten smält och potatisen är mjuk.
Skölj salladen.
Skiva salladslöken.
Blanda ihop resterande ingredienser och tillsätt sedan detta tillsammans med löken och salladen och blanda ihop.