Tillbaka
Ändra recept

Koreansk potatisgratäng

Betyg: 3.5

Ingredienser

Potatisgratäng

4 portioner

1 gul lök

8 klyftor vitlök

900 g fast potatis

5 dl vispgrädde

1 dl mjölk

En halv pressad lime

2,5 msk gochujang (koreansk chilipasta)

2 msk gochugaru (milt koreanskt chilipulver) [eller paprikapulver]

2 msk japansk soja

2 msk flytande honung

300 g riven mild ost

2-3 msk rapsolja

Koreansk sallad

4 portioner

2-3 salladslökar

1 förp salladsmix typ crispsallad

2 msk japansk soja

2 msk balsamvinäger

1 msk sesamolja

1 msk flytande honung

1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Potatisgratäng

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala pottisen, gula löken och vitlöksklyftorna.

Skiva den gulen löken och potatisen tunt och hacka vitlöksklyftorna.

Riv osten.

Stek den gula löken i olja i en stor stekpanna tills den börjar få lite färg.

Lägg i vitlöken, skivad potatis, grädde, lime, mjölk, gochujang, gochugaru och japansk soja. Låt puttra i 15 minuter.

Tillsätt honung. Låt puttra i ytterligare 2 minuter.

Häll blandningen i en gratängform och toppa med riven ost. Ställ i ugnen i 15-20 minuter till osten smält och potatisen är mjuk.

Koreansk sallad

Skölj salladen.

Skiva salladslöken.

Blanda ihop resterande ingredienser och tillsätt sedan detta tillsammans med löken och salladen och blanda ihop.