Tillbaka
Ändra recept

Oumph med fetaostsås

Betyg: 4.0

Ingredienser

4 portioner

280 gr oumph

5 dl creme fraiche

150 gram fetaost

5 msk ajvar

1 tsk sambal oelek

2 msk mango chutney

3 vitlöksklyftor

Olja till stekning

Salt och peppar efter smak

Färsk rosmarin för garnering

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader.

Stek oumphen i olja och tillsätt salt och peppar.

Blanda ihop creme fraichen, ajvar, sambal oelek, mango chutney med 3 pressade vitlöksklyftor. Smula i fetaosten och smaka av med salt och peppar.

Häll oumphen i en ugnsform och häll därefter över fetaostsåsen. Grädda i cirka 20-25 minuter. Om den inte får tillräckligt med färg höj temperaturen till 225 grader sista minutrarna.

Serveras förslagsvis med ris och en sallad. Toppas gärna med färsk rosmarin.