Tillbaka
Ändra recept

Fetaostpaj

Betyg: 3.7

Ingredienser

4 portioner

1 förp pajdeg

4 ägg

2 dl vispgrädde

2 dl riven ost

Vitlökspulver

150 g fetaost

1/2 burk strimlade soltorkade tomater

100 g spenat

0,5 förp pinjenötter

salt efter smak

peppar efter smak

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ner pajdegen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

Riv osten.

Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar samt lite vitlökspulver

Tillsätt den rivna osten.

Lägg ut soltorkade tomater, spenat och smulad fetaost över pajskalet och häll sedan över äggstanningen.

Toppa pajen med pinjenötter. Grädda i ugnen i cirka 30 eller tills pajen är färdiggräddad.

Serveras förslagsvis med en sallad.