500 g fryst mango
1 röd paprika
1 rödlök
1 röd chili
0,5 kruka färsk koriander
3 limefrukter
salt
peppar
1 förp frysta edamebönor
600 g laxfilé eller 2 förp halloumi
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
1 limefrukt, pressad
olivolja
salt
2 avokado
1 kruka koriander
Rostade sesamfrön
Hacka paprikan, chilin, koriandern och löken.
Blanda ihop och pressa ner lime och salta och peppra efter smak. Ställ in i kylen medans du gör klart det andra.
Koka upp edamebönorna i någon minut och låt dem svalna.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Tärna laxen i fyrkanter. Blanda ihop den med kryddorna samt den pressade limen. ( För vego byt mot halloumi och stek med kryddorna)
Lägg den i en ugnssäker form i ugnen i cirka 10 minuter tills den är färdig.
Skiva upp avokado.
Serveras med jasminris, edamebönor, mangosalsa och skivad avokado.
Toppas med hackad koriander, rostade sesamfrön, Sriracha majo och japansk soja.