Tillbaka
Ändra recept

Tacobowl

Betyg: 4.4

Ingredienser

Mangosalsa

4 portioner

500 g fryst mango

1 röd paprika

1 rödlök

1 röd chili

0,5 kruka färsk koriander

3 limefrukter

salt

peppar

Tacobowl

4 portioner

1 förp frysta edamebönor

600 g laxfilé eller 2 förp halloumi

1 tsk malen spiskummin

1 tsk malen koriander

2 tsk paprikapulver

2 tsk torkad oregano

1 limefrukt, pressad

olivolja

salt

2 avokado

1 kruka koriander

Rostade sesamfrön

Gör så här

Mangosalsa

Hacka paprikan, chilin, koriandern och löken.

Blanda ihop och pressa ner lime och salta och peppra efter smak. Ställ in i kylen medans du gör klart det andra.

Tacobowl

Koka upp edamebönorna i någon minut och låt dem svalna.

Sätt på ugnen på 200 grader.

Tärna laxen i fyrkanter. Blanda ihop den med kryddorna samt den pressade limen. ( För vego byt mot halloumi och stek med kryddorna)

Lägg den i en ugnssäker form i ugnen i cirka 10 minuter tills den är färdig.

Skiva upp avokado.

Serveras med jasminris, edamebönor, mangosalsa och skivad avokado.

Toppas med hackad koriander, rostade sesamfrön, Sriracha majo och japansk soja.