Tillbaka
Ändra recept

Jordnötsgryta

Betyg: 3.5

Ingredienser

4 portioner

250 g creamy jordnötssmör

100 g tomatpuré

2 röda tomater

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 grönsaksbuljongtärningar

1 stor sötpotatis

1/2 röd paprika

5 dl vatten

1 chili

1 pressad citron

1 stor näve spenat

Salt & peppar

Olja

Gör så här

Hacka lök, vitlök, tomat, paprika, sötpotatis och chilin.

Stek den gula löken tills den börjar få färg. När det är någon minut kvar lägg i chilin.

Lägg ned löken tillsammans med hackad vitlök i en gryta med lock. Lägg sedan ner den hackade tomaten, sötpotatisen, jordnötssmör, tomatpuré med vatten, grönsaksbuljong med salt och peppar och låt koka i cirka 40 minuter tills sötpotatisen är mjuk. Om grytan blir för tjock tillsätt lite extra vatten. När det är cirka 3 minuter kvar tillsätt paprikan.

Koka ris.

När det bara är någon minut kvar tillsätt en näve spenat och den pressade citronen.