250 g creamy jordnötssmör
100 g tomatpuré
2 röda tomater
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
1 stor sötpotatis
1/2 röd paprika
5 dl vatten
1 chili
1 pressad citron
1 stor näve spenat
Salt & peppar
Olja
Hacka lök, vitlök, tomat, paprika, sötpotatis och chilin.
Stek den gula löken tills den börjar få färg. När det är någon minut kvar lägg i chilin.
Lägg ned löken tillsammans med hackad vitlök i en gryta med lock. Lägg sedan ner den hackade tomaten, sötpotatisen, jordnötssmör, tomatpuré med vatten, grönsaksbuljong med salt och peppar och låt koka i cirka 40 minuter tills sötpotatisen är mjuk. Om grytan blir för tjock tillsätt lite extra vatten. När det är cirka 3 minuter kvar tillsätt paprikan.
Koka ris.
När det bara är någon minut kvar tillsätt en näve spenat och den pressade citronen.