Tillbaka
Ändra recept

Pestolasagne

Betyg: 3.8

Ingredienser

6 portioner

300 g färska lasagneplattor

300g grönkål

300 g champinjoner

2 gula lökar

6 klyftor vitlök

23 msk olja

300 gr grön pesto

6 dl crème fraiche

50 g smör

3 dl mjölk

6 dl riven lagrad ost

salt

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka grönkål och champinjoner fint.

Stek de hackade grönsakerna i olja och salta.

Bryn smöret i en kastrull under vispning. Låt smöret svalna och blanda sedan med crème fraiche, mjölk och hälften av osten till en rinnig sås.

Blanda ner peston i med grönsakerna.

Lägg lite grönsaker i botten på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor, grönsaker och crème fraiche-sås. Varva tills allt är slut, avsluta med riven ost.

Baka i ugn i ca 20-30 minuter.