3 dl turkisk yoghurt
1,5 dl chutneysås
2-3 tsk sambal oelek
Salt efter smak
Peppar efter smak
Spiskummin efter smak
1 litet blomkålshuvud
2 paprikor valfri färg.
1 pkt champinjoner
2-3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paket paneerost
10-12 ganska små potatisar
Sambal oelek efter smak.
2 krukor koriander.
Rapsolja
1,5 lime.
Salt
Peppar
Spiskummin
Garam masala efter smak.
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
Skölj och dela blomkålen i munsbitar.
Skölj och dela potatisarna på mitten om de är små och i fyra delar om de är stora.
Skölj och skär upp paprikorna i munsbitar.
Skölj och dela champinjonerna på mitten.
Skala och dela löken på mitten och skiva den sedan.
Skär upp paneerosten i små fyrkanter.
Fräs Sambal oelek, spiskummin och garam masala i rapsolja i 1 minut på stekhäll.
Lägg i löken och stek den tills den blir mjuk.
Lägg i vitlöken i cirka 30 sekunder och flytta ut allting till kanten av stekhällen.
Stek blomkålen tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även blomkålen till sidan.
Stek champinjonerna tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även champinjonerna till sidan.
Stek potatisen tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även potatisen till sidan.
Stek paprikan tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även paprikan till sidan.
Stek paneerosten tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt.
Blanda nu ihop alla ingredienser och tillsätt lime och en kruka koriander.
Toppa grytan med resterande koriander och limehalvor.
Serveras med ris och naanbröd.