Tillbaka
Ändra recept

Indisk paneerwok

Betyg: 5.0

Ingredienser

Sås

8 portioner

3 dl turkisk yoghurt

1,5 dl chutneysås

2-3 tsk sambal oelek

Salt efter smak

Peppar efter smak

Spiskummin efter smak

Gryta

8 portioner

1 litet blomkålshuvud

2 paprikor valfri färg.

1 pkt champinjoner

2-3 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 paket paneerost

10-12 ganska små potatisar

Sambal oelek efter smak.

2 krukor koriander.

Rapsolja

1,5 lime.

Salt

Peppar

Spiskummin

Garam masala efter smak.

Gör så här

Sås

Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

Gryta

Skölj och dela blomkålen i munsbitar.

Skölj och dela potatisarna på mitten om de är små och i fyra delar om de är stora.

Skölj och skär upp paprikorna i munsbitar.

Skölj och dela champinjonerna på mitten.

Skala och dela löken på mitten och skiva den sedan.

Skär upp paneerosten i små fyrkanter.

Fräs Sambal oelek, spiskummin och garam masala i rapsolja i 1 minut på stekhäll.

Lägg i löken och stek den tills den blir mjuk.

Lägg i vitlöken i cirka 30 sekunder och flytta ut allting till kanten av stekhällen.

Stek blomkålen tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även blomkålen till sidan.

Stek champinjonerna tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även champinjonerna till sidan.

Stek potatisen tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även potatisen till sidan.

Stek paprikan tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt. Flytta ut även paprikan till sidan.

Stek paneerosten tills den får lite färg i olja, garam masala och lite till sambal oelek, lite spiskummin, lite salt.

Blanda nu ihop alla ingredienser och tillsätt lime och en kruka koriander.

Toppa grytan med resterande koriander och limehalvor.

Serveras med ris och naanbröd.