Sallad:
1 kg potatis
(olivolja, soja, salt, svartpeppar, 2 vitlöksklyftor, chili flakes, timjan)
280 gr chicken style oumph
150 gr ruccola
3 tsk strimlad soltorkad tomat
1/2 dl rostade hasselnötter, grovhackade
1/2 dl parmesanost, hyvlad
Dijonvinägrett:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
3 krm svartpeppar
Marinad till oumphen:
1/2 dl olivolja
2 msk ljus soja
3–4 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
1/2 msk honung
salt, peppar, timjan.
Ricottasås:
250 g ricotta
Finrivet skal från ½ ekologisk citron
Citronsaft från en halv pressad citron.
6–8 småtomater på kvist, finhackade
1 tsk färsk timjan, finhackad
10 färska basilikablad, strimlade
2–3 msk riven Grana Padano
Nymalen svartpeppar efter smak
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i oumphen.
Fortsätt med ricottasåsen. Finhacka tomaterna.
Vispa ricottan lite lätt. Tillsätt de övriga ingredienserna smaka av (kan behövas mer citronsalt). Ställ in i kylen medans du lagar den övriga maten.
Tvätta potatisen och dela den i halvor. Blanda ihop potatisen med olivolja, salt, peppar, 2 pressade vitlöksklyftor, chili flakes och timjan. Rosta potatisen tills den är klar.
Grovhacka hasselnötterna och rosta dem kort i en stekpanna tills de fått lite färg.
Skölj ruccolan.
Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
Stek oumphen tills den fått fin färg.
När potatisen är färdig blanda ihop den med rucccolan, soltorkade tomaten, hasselnötterna samt vinägretten. Toppa med oumphen och hyvlad parmesan.
Serveras med ricottasås.