1 gul lök
3 vitlöksklyftor
8–10 små skogschampinjoner
4 msk solrosfrön
5 bitar soltorkade tomater
150g fetaost (1 bit)
2 dl creme fraiche (34%)
1 tsk rivet citronskal
salt, peppar, oregano, timjan
4 röda paprikor
Sätt på ugnen på 225 grader.
Hacka och fräs gul lök, vitlök och hackade champinjoner på låg värme i lite smör. Ös över i en skål och rosta sedan solrosfröna i lite olja och salt. Då de börjar knäppa är de klara. Ös över i skålen med lök och champinjoner.
Strimla soltorkade tomater och blanda med smulad fetaost, crème fraîche och rivet citronskal. Smaka av med kryddor.
Skölj och dela paprikorna rakt igenom på längden. Skär bort kärnhusen och klicka i röran i varje paprikahalva. Grilla på vanlig grill eller i ugn med grilleffekt. Då paprikorna börjar bli svedda i botten och få en lite gulaktig ton ovanpå fyllningen börjar de bli klara.
Serveras med potatisgratäng eller klyftpotatis och vitlöksyoghurtsås.
Originalrecept: https://www.landleyskok.se/recept/fyllda-grillade-paprikor-med-skogschampinjoner