1 kg fast potatis (välj mellanstora potatisar)
4-5 st vitlöksklyftor
1-3 st färsk chili (justera hetta efter smak
1 knippe färsk koriander (ca 1 dl hackad)
1 citron
Salt & peppar
Neutral olja till stekning (tex rapsolja)
Dela potatisarna i halvor. Lägg i en gryta, täck med vatten, tillsätt ca 1 tsk salt och koka upp. Låt potatisarna koka tills de mjuknar lita utan att de kokas sönder, ca 5-6 min räcker. Sila av och låt vara i silen i 10 minuter, tills det slutar ångas från potatisarna. De ska torka helt så de blir krispiga och goda.
Hacka eller mortla vitlök till strimlor, finhacka chili och koriander. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök och chili under omrörning. Bränn inte vitlöken, den ska mjukna och bli glansig. Vänd sedan i koriandern och stek lite till. Vänd i potatisen och blanda.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg potatisarna i en ugnsform, tänk på att använda en rymlig form, om potatisarna ligger allt för tätt ihop blir de inte krispiga. Häll juice från en citron över potatisarna, krydda med salt och peppar. Ringla lite olja över och blanda allting. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen får en fin krispig yta och mjuknar i mitten, ca 15-17 min. Servera med önskad tillbehör, perfekt vid grillat.
Originalsida: https://zeinaskitchen.se/batata-harra-ugnsrostad-libanesisk-chilipotatis/