280gr Oumph - Ch*cken style pieces/
3 msk rapsolja
3 msk vetemjöl
5 klyftor vitlök
4 dl vispgrädde
2,5 dl havremjölk
1 burk á 280 gr soltorkade tomater
1/2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
2 dl parmesanost
2 msk smör
1 påse á 65 gr spenat
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt och peppar efter smak
Citronsaft efter smak
4 dl risoni
Hacka vitlöksklyftorna.
Skölj spenaten.
Blanda in vetemjölet i chicken style bitarna.
Lägg ner i stekpanna tillsammans med rapsolja och salta och peppra efter smak.
Stek på medelvärme tills bitarna fått fin färg och lägg dem åt sidan.
Koka upp vatten för risoni och lägg i risoni och buljongen för att koka i cirka 7 minuter.
Stek vitlöken en kort stund och häll sedan på grädden, havremjölken, soltorkade tomaten paprikapulvret och oreganon och låt puttra 5 minuter.
Tillsätt chicken style bitarna i grytan och låt puttra i 2-3 minuter.
Häll ut vattnet från risoni och tillsätt hälften av parmesanosten, citronsaft och smör.
Tillsätt resterande av parmesanen samt spenaten i grytan och blanda ihop och låt puttra i någon minut.
Serveras med lite citronsaft på toppen.