Tillbaka
Ändra recept

Marry me oumph

Betyg: 4.8

Ingredienser

3 portioner

280gr Oumph - Ch*cken style pieces/

3 msk rapsolja

3 msk vetemjöl

5 klyftor vitlök

4 dl vispgrädde

2,5 dl havremjölk

1 burk á 280 gr soltorkade tomater

1/2 tsk paprikapulver

2 tsk oregano

2 dl parmesanost

2 msk smör

1 påse á 65 gr spenat

2 grönsaksbuljongtärningar

Salt och peppar efter smak

Citronsaft efter smak

4 dl risoni

Gör så här

Hacka vitlöksklyftorna.

Skölj spenaten.

Blanda in vetemjölet i chicken style bitarna.

Lägg ner i stekpanna tillsammans med rapsolja och salta och peppra efter smak.

Stek på medelvärme tills bitarna fått fin färg och lägg dem åt sidan.

Koka upp vatten för risoni och lägg i risoni och buljongen för att koka i cirka 7 minuter.

Stek vitlöken en kort stund och häll sedan på grädden, havremjölken, soltorkade tomaten paprikapulvret och oreganon och låt puttra 5 minuter.

Tillsätt chicken style bitarna i grytan och låt puttra i 2-3 minuter.

Häll ut vattnet från risoni och tillsätt hälften av parmesanosten, citronsaft och smör.

Tillsätt resterande av parmesanen samt spenaten i grytan och blanda ihop och låt puttra i någon minut.

Serveras med lite citronsaft på toppen.