Tillbaka
Ändra recept

Tacopaj

Betyg: 3.7

Ingredienser

Pajfyllning

6 portioner

500 g vegofärs

1 förp taco kryddmix

1 limefrukt skal och saft

1 chilifrukt

1 kruka färsk koriander

1 gul lök

1 kvisttomat

4 dl crème fraîche

150 g västerbottenost

Pajdeg

6 portioner

100 g smör

3,5 dl vetemjöl

3 msk vatten

1 tsk salt

Gör så här

Pajfyllning

Stek färsen i stekpanna med olja.

Tillsätt tacomixen och vatten.

Finhacka chilin och bland i den i färsen.

Tillsätt rivet limeskal och limesaft.

Hacka koriandern och blanda i färsen.

Häll i färsen i pajformen.

Skiva tomaten och löken och toppa pajen.

Smeta ut creme fraiche högst upp på pajen och toppa sedan med osten.

Grädda i 225 grader i 25 minuter.

Serveras förslagsvis med en sallad, tacosås och gräddfil. Obs att pajen är mycket godare dagen efter.

Pajdeg

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda ihop alla ingredienserna och knåda ihop tills du får en fin deg.

Tryck ut pajdegen i en smörad pajform.

Förgrädda i 10 minuter