Tillbaka
Ändra recept

Tikka Oumph

Betyg: 4.2

Ingredienser

Tikka Oumph Marinad

4 portioner

1,5 dl turkisk yoghurt

2,5 tsk garam masala

1 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

salt

peppar

400 gr oumph

Tikka Oumph

4 portioner

1 förp krossade tomater [400 g]

4 msk tomatpuré

2 dl grädde

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 msk riven ingefära

1 chilifrukt

2 tsk malen spiskummin

0,5 tsk gurkmeja

1 kruka koriander.

Gör så här

Tikka Oumph Marinad

Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Tillsätt oumphen och låt marinera i 1-2 timmar i kylen innan tillagning.

Tikka Oumph

Finhacka löken och stek den olja. Tillsätt hackad vitlök och chili samt riven ingefära, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting i ca 1 min.

Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.

Lägg i oumphen och stek i någon minut. Blanda i krossade tomater, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Låt sjuda utan lock i ca 15 min. Rör om med jämna mellanrum.

Toppa med hackad koriander och servera med basmatiris.