1,5 dl turkisk yoghurt
2,5 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt
peppar
400 gr oumph
1 förp krossade tomater [400 g]
4 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk riven ingefära
1 chilifrukt
2 tsk malen spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
1 kruka koriander.
Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Tillsätt oumphen och låt marinera i 1-2 timmar i kylen innan tillagning.
Finhacka löken och stek den olja. Tillsätt hackad vitlök och chili samt riven ingefära, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting i ca 1 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
Lägg i oumphen och stek i någon minut. Blanda i krossade tomater, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Låt sjuda utan lock i ca 15 min. Rör om med jämna mellanrum.
Toppa med hackad koriander och servera med basmatiris.