Tillbaka
Ändra recept

Citronpasta med lax

Betyg: 3.9

Ingredienser

4 portioner

4 portioner valfri pasta

25 g smör

3 klyftor vitlök, finhackade

3 dl vispgrädde

1 citron

1-2 tsk flytande honung

65 g färsk spenat

1 kruka basilika

3 salladslökar

1/2 röd chili eller lite chiliflakes

200 g varmrökt lax

salt efter smak

svartpeppar efter smak

Parmesan

Gör så här

Skölj och skiva salladslöken i tunna skivor.

Skala och hacka vitlöken.

Skölj basilikan och klipp av bladen som du lägger åt sidan.

Koka pastan i cirka 1 minut kortare än vad förpackningen föreslår.

Stek den hackade vitlöken och stek den i smör.

Tillsätt grädden, honung, citronsalt och rivet citronskal och låt puttra i någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt pastan samt cirka 0,5 dl pastavatten och låt puttra 1-2 minuter tills du får fin gräddig konsistens. Om det blir torrt häll på mer pastavatten.

Slutligen tillsätt spenat, basilika och salladslöken och blanda. Tillsätt till sist den varmrökta laxen.

Serveras förslagsvis med lite parmesan på toppen.