1 dl sweet chilisås
1 dl rapsolja
1 msk riven ingefära
5 vitlöksklyftor
320 gr hälsans kök filebitar
1,5 dl oatley vispgrädde
2 dl kokosmjölk
1 st purjolök
1 röd paprika
2 msk paprikapulver
1/2 lime
1 tsk sambal
Salt och peppar efter smak
Skala ingefäran och vitlöken. Riv ingefäran och pressa vitlöken.
Blanda olja, sweetchilisås med riven ingefära, riven vitlök med salt och peppar till en marinad.
Lägg i hälsans köks filebitar och låt marinera i minst en timme.
Hacka paprikan och strimla purjolöken.
Stek hälsans kökbitarna i cirka 2-3 minuter och tillsätt sedan purjolök och stek vidare i 1 minut till.
Tillsätt paprikan och stek ytterligare i 1 minut.
Häll i kokosmjölk, grädde, paprikapulver och sambal.
Låt puttra i 2-3 minuter.
Tillsätt saften av en halv lime och blanda ihop.
Serveras med ris.