Tillbaka
Ändra recept

Snittar med västerbottenost och tångcaviar

Betyg: 4.5

Ingredienser

4 portioner

1 rulle kyld smördeg (à 250 g)

3 ägg

2 dl crème fraiche

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

200g riven Västerbottensost

1 liten rödlök

1 1/2 dl gräddfil

80 g tångkaviar

Gräslök

Gör så här

Sätt ugnen på 225 °C.

Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 6 port), och låt degen gå upp lite på kanterna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen. Om smördegen bubblar upp, tryck till lätt med en stekspade.

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar. Blanda ner osten. Häll över smördegsbottnen

Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stannat. Låt svalna lite.

Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa med en klick gräddfil och löjrom. Strö över rödlök och hackad gräslök.

Originalsida: https://www.ica.se/recept/snittar-med-vasterbottensost-och-lojrom-713640/