1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200g riven Västerbottensost
1 liten rödlök
1 1/2 dl gräddfil
80 g tångkaviar
Gräslök
Sätt ugnen på 225 °C.
Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 6 port), och låt degen gå upp lite på kanterna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen. Om smördegen bubblar upp, tryck till lätt med en stekspade.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar. Blanda ner osten. Häll över smördegsbottnen
Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stannat. Låt svalna lite.
Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa med en klick gräddfil och löjrom. Strö över rödlök och hackad gräslök.
Originalsida: https://www.ica.se/recept/snittar-med-vasterbottensost-och-lojrom-713640/