Tillbaka
Ändra recept

Palak Halloumi

Betyg: 3.8

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 tomater

2 msk riven ingefära

3 msk olivolja

2 msk tomatpuré

1 msk garam masala

390 g krossade tomater

1 dl vatten

2,5 dl vispgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

1 påse färsk spenat

400 g halloumi

2 krm salt

Gör så här

Skala all lök, hacka löken och tomaterna.

Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.

Tillsätt tomater, krossade tomater, vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.

Mixa allt med en mixerstav tills det blir och slät sås.

Pressa halloumi lite i hushållspapper för att få bort vätska.

Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Vänd ner spenaten. Servera med ris.

Originalsida: https://www.ica.se/recept/palak-paneer-med-tomat-och-halloumi-722056/