1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2,5 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse färsk spenat
400 g halloumi
2 krm salt
Skala all lök, hacka löken och tomaterna.
Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.
Tillsätt tomater, krossade tomater, vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
Mixa allt med en mixerstav tills det blir och slät sås.
Pressa halloumi lite i hushållspapper för att få bort vätska.
Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Vänd ner spenaten. Servera med ris.
Originalsida: https://www.ica.se/recept/palak-paneer-med-tomat-och-halloumi-722056/