Tillbaka
Ändra recept

Oumph spaghetti med burrata

Betyg: 4.0

Ingredienser

4 portioner

280 gr Chicken style oumph

3 tsk rökt paprikapulver

1 tsk Oregano

1 tsk Basilika

2 vitlöksklyftor

Lite smör att steka i.

4 portioner spaghetti

400 gr små tomater typ cocktail

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

Salt och peppar efter smak.

1 citron

4 vitlöksklyftor

50 gr smör

1 påse pinjenötter

Färsk basilika.

Riven parmesan

Burrata.

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 gr.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna.

Skölj och dela tomaterna på mitten.

Skala och finhacka vitlök.

Ugnsbaka tomathalvorna med olivolja, vitlök och salt och peppar i 20 minuter.

Skiva citronskivor.

Koka upp pastavatten.

Stek oumphen med kryddor, vitlök och smör och lägg åt sidan.

I samma stekpanna smält smör och lägg i citronskivorna tillsammans med vitlök. Låt småputtra på ganska svag värme i 5-6 minuter.

När pastan är färdigkokad blanda den med citronvitlökssmöret. När du blandat noga ta ut citronerna. Häll i tomathalvorna, oumphen och pinjenötterna och blanda.

Serveras med färsk basilika och riven parmesan. Toppa med burrata.