3 tsk rökt paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
6vitlöksklyftor
Lite smör att steka i.
4 portioner spaghetti
400 gr små tomater typ cocktail
1 msk olivolja
Salt och peppar efter smak.
1 citron
50 gr smör
1 påse pinjenötter
Färsk basilika.
Riven parmesan
Burrata.
Sätt på ugnen på 200 gr.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Skölj och dela tomaterna på mitten.
Skala och finhacka vitlök.
Ugnsbaka tomathalvorna med olivolja, 4 vitlöksklyftor och salt och peppar i 20 minuter.
Skiva citronskivor ta bort kärnorna.
Koka upp pastavatten.
Smält smör och lägg i citronskivorna tillsammans med 2 vitlöksklyftor. Låt småputtra på ganska svag värme i 5-6 minuter.
När pastan är färdigkokad blanda den med citronvitlökssmöret. När du blandat noga ta ut citronerna. Häll i tomathalvorna, oumphen och pinjenötterna och blanda.
Serveras med färsk basilika och riven parmesan. Toppa med burrata.