Tillbaka
Ändra recept

Burratapasta med citron

Betyg: 4.0

Ingredienser

4 portioner

3 tsk rökt paprikapulver

1 tsk Oregano

1 tsk Basilika

6vitlöksklyftor

Lite smör att steka i.

4 portioner spaghetti

400 gr små tomater typ cocktail

1 msk olivolja

Salt och peppar efter smak.

1 citron

50 gr smör

1 påse pinjenötter

Färsk basilika.

Riven parmesan

Burrata.

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 gr.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna.

Skölj och dela tomaterna på mitten.

Skala och finhacka vitlök.

Ugnsbaka tomathalvorna med olivolja, 4 vitlöksklyftor och salt och peppar i 20 minuter.

Skiva citronskivor ta bort kärnorna.

Koka upp pastavatten.

Smält smör och lägg i citronskivorna tillsammans med 2 vitlöksklyftor. Låt småputtra på ganska svag värme i 5-6 minuter.

När pastan är färdigkokad blanda den med citronvitlökssmöret. När du blandat noga ta ut citronerna. Häll i tomathalvorna, oumphen och pinjenötterna och blanda.

Serveras med färsk basilika och riven parmesan. Toppa med burrata.