3 msk citronsaft
1,5 st rödlök
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
3 msk olivolja
2 tsk socker
Salt efter smak
800 gr fast potatis
1 st röd paprika
250 gr cocktailtomater
1 romansallad
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
Oregano efter smak
Salt efter smak
Peppar efter smak
2 halloumiostar
Skär rödlöken i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlöken.
Blanda vatten med olivolja, citronsaft, socker med den hackade/pressade vitlöken. Röd ner rödlöken
Halvera oskalad tvättad potatis och rosta i ugnen i cirka 20 minuter på 225 grader med olja, oregano, pressad vitlök samt salt och peppar. Låt den svalna och häll över vitlöksdressingen här nedan och blanda.
Skär paprikan i strimlor.
Halvera cocktailtomaterna.
Hacka romansalladen.
Hacka koriandern.
Blanda allt i en stor skål och krydda med salt och peppar.
Skär halloumi i tunna skivor och stek den gyllene.
Blanda ihop salladen med citrondressingen, potatisen och toppa med halloumi och vitlöksdressing.