Tillbaka
Ändra recept

Halloumisallad med potatis

Betyg: 3.8

Ingredienser

Citron/Vitlöksdressing

4 portioner

3 msk citronsaft

1,5 st rödlök

3 vitlöksklyftor

3 msk vatten

3 msk olivolja

2 tsk socker

Salt efter smak

Halloumisallad med potatis

4 portioner

800 gr fast potatis

1 st röd paprika

250 gr cocktailtomater

1 romansallad

1 kruka koriander

2 vitlöksklyftor

Oregano efter smak

Salt efter smak

Peppar efter smak

2 halloumiostar

Gör så här

Citron/Vitlöksdressing

Skär rödlöken i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlöken.

Blanda vatten med olivolja, citronsaft, socker med den hackade/pressade vitlöken. Röd ner rödlöken

Halloumisallad med potatis

Halvera oskalad tvättad potatis och rosta i ugnen i cirka 20 minuter på 225 grader med olja, oregano, pressad vitlök samt salt och peppar. Låt den svalna och häll över vitlöksdressingen här nedan och blanda.

Skär paprikan i strimlor.

Halvera cocktailtomaterna.

Hacka romansalladen.

Hacka koriandern.

Blanda allt i en stor skål och krydda med salt och peppar.

Skär halloumi i tunna skivor och stek den gyllene.

Blanda ihop salladen med citrondressingen, potatisen och toppa med halloumi och vitlöksdressing.