Tillbaka
Ändra recept

Basilkaoumph i ugn

Betyg: 3.9

Ingredienser

4 portioner

280 gr chicken style oomph

150 g körsbärstomater

4 klyftor vitlök

3 dl crème fraîche

2 dl grädde (valfri fetthalt)

1 kruka färsk basilika

1 dl parmesanost, riven

2 msk sambal oelek

salt

peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj och halvera körsbärstomaterna.

Skala och finhacka vitlöken.

Strimla basilikan men spara några blad till servering.

Blanda ihop basilika, vitlök, tomat crème fraiche, grädde, sambal, salt, peppar och parmesan i en skål.

Stek oumphen i olja med salt och peppar tills den fått lite färg.

Lägg oumphen i en ugnsform och häll över såsen. Tillaga mitt i ugnen i 15 minuter..

Serveras med ris, färsk basilika och riven parmesan.