4 klyftor vitlök
2 msk olja, gärna från soltorkade tomater
1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vispgrädde
1,5 dl riven parmesan
1/2 burk strimlade soltorkade tomater
1 tetra kikärtor, 380 gram
En näve spenat
1 tsk torkad oregano
1 tsk timjan, gärna färsk
1,5 krm chiliflakes
Salt efter smak
Hacka soltorkade tomater i mindre bitar.
Riv parmesanosten.
Hacka vitlöken och stek den i stekpanna på medelvärm tillsammans med oljan från de soltorkade tomaterna. Stek i några minuter tills vitlöken precis börjar få lite färg.
Tillsätt vatten och en buljongtärning. Koka i några minuter.
Tillsätt de soltorkade tomaterna samt 2 msk av kikärtslagen. Låt koka i några minuter.
Tillsätt grädde och parmesanost i pannan. Låt koka i cirka 10 minuter så att du får en gosig konsistens på såsen.
Lägg i spenaten och rör runt.
Tillsätt kikärtor och kryddor. Låt koka i enbart en minut tills att kikärtorna blir varma.
Servera med ris eller risoni. Toppa med riven parmesan.