Tillbaka
Ändra recept

Marry me chickpeas

Betyg: 4.0

Ingredienser

4 portioner

4 klyftor vitlök

2 msk olja, gärna från soltorkade tomater

1,5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

4 dl vispgrädde

1,5 dl riven parmesan

1/2 burk strimlade soltorkade tomater

1 tetra kikärtor, 380 gram

En näve spenat

1 tsk torkad oregano

1 tsk timjan, gärna färsk

1,5 krm chiliflakes

Salt efter smak

Gör så här

Hacka soltorkade tomater i mindre bitar.

Riv parmesanosten.

Hacka vitlöken och stek den i stekpanna på medelvärm tillsammans med oljan från de soltorkade tomaterna. Stek i några minuter tills vitlöken precis börjar få lite färg.

Tillsätt vatten och en buljongtärning. Koka i några minuter.

Tillsätt de soltorkade tomaterna samt 2 msk av kikärtslagen. Låt koka i några minuter.

Tillsätt grädde och parmesanost i pannan. Låt koka i cirka 10 minuter så att du får en gosig konsistens på såsen.

Lägg i spenaten och rör runt.

Tillsätt kikärtor och kryddor. Låt koka i enbart en minut tills att kikärtorna blir varma.

Servera med ris eller risoni. Toppa med riven parmesan.