Tillbaka
Ändra recept

Gnocchipanna med chilipasta

Betyg: 4.2

Ingredienser

5 portioner

600 g chicken style hälsans kök bitar

5 salladslökar

1 kg gnocchi

50 g smör

4 klyftor vitlök finhackade

2 dl finriven parmesanost

250 g mozzarellaost

1 msk rostade sesamfrön

Rapsolja att steka i

Salt och peppar efter smak

Sås:

3 msk gochujang

2 msk japansk soja

2 msk honung

1 dl vatten

Gör så här

Skölj och skiva upp salladslöken i runna skivor.

Skala vitlöken och finhacka den.

Riv parmesanosten.

Skiva mozarellaosten i tunna skivor.

Blanda ihop såsen.

Stek hälsans kök-bitarna i rapsolja med lite salt och peppar efter smak i någon minut.

Tillsätt vitlök och 2/3 av salladslöken och stek tills allt fått lite färg.

Stek gnocchin med smör tills den fått lite färg.

Blanda ihop gnocchin med hälsans kök-bitarna samt såsen, parmesan i en hög stekpanna/wokpanna.

Toppa med mozarellaskivor och sätt på ett lock på pannan.

När mozzarellan smält toppa med salladslök och rostade sesamfrön

Originalrecept: https://www.koket.se/kramig-kycklinggnocchi-med-gochujang-och-mozzarella?fbclid=IwY2xjawI-l69leHRuA2FlbQIxMAABHaJN5ymiKlCSG7gJp5pdQfcUXQDhw2P78uNqRMwKRoHBydrjTptwYjxBZA_aem_J-d8iBrrJJEyCQbMucxnBw