Tillbaka
Ändra recept

Oumph med mangosalsa och pico de gallo

Betyg: 4.6

Ingredienser

Pico de gallo

6 portioner

1,5 gul eller röd lök

4 tomater

1 kruka koriander

1/2 röd chili

1 färskpressad lime

1/2 tsk salt

Mangosalsa

6 portioner

1 st mango

0,5 rödlök

1 st röd chili

1 kruka koriander

1 lime

Salt efter smak

Oumphgryta

6 portioner

2 st gula lökar

4 st vitlöksklyftor

560g Oumph Ch*cken style chunks

1 msk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

1 krm vitpeppar

1 tsk svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

1 tsk chilipulver

1msk torkad oregano

1 msk spiskummin

1 apelsin (juicen)

1 lime (juicen)

2 msk japansk sojasås

5 dl Coca Cola

0,5 dl rapsolja

Gör så här

Pico de gallo

Skala lök, hacka den, tomater, koriander och chili.

Dela limen och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt.

Originalrecept: https://www.ica.se/recept/pico-de-gallo-721099/

Mangosalsa

Skala mangon med potatisskalare och skär därefter loss fruktköttet från kärnan. Tärna i 1×1 cm stora bitar.

Skala och tärna rödlöken fint. Skölj chilin och finhacka den, kärna ur den om du vill ha en mildare salsa. Finhacka koriandern.

Blanda mangon, rödlök, chili , koriander i en skål. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

Originalrecept: https://javligtgott.se/recept/jackfruit-carnitas-tacos

Oumphgryta

Skala och skiva löken samt skala och hacka vitlöken.

Hätta upp en gryta med rikligt med rapsolja och fräs löken till den blivit mjuk och börjar ta lite färg.

Tillsätt lite vitlök, Oumph samt alla torra kryddor och rör om så att allt blandas.

Pressa ner apelsin-, limesaft och cola i grytan.

Låt koka på medelvärme utan lock i cirka 15 minuter tills vätskan kokat ner till en tjock och krämig gryta.

Smaka av med japansk soja och chilipulver.

Servera med mangosalsa, pico de gallo, limeklyftor vitlökssås och grillade tortillabröd.

Originalrecept: https://javligtgott.se/recept/jackfruit-carnitas-tacos