1,5 gul eller röd lök
4 tomater
1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 färskpressad lime
1/2 tsk salt
1 st mango
0,5 rödlök
1 st röd chili
1 kruka koriander
1 lime
Salt efter smak
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
560g Oumph Ch*cken style chunks
1 msk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm vitpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
1msk torkad oregano
1 msk spiskummin
1 apelsin (juicen)
1 lime (juicen)
2 msk japansk sojasås
5 dl Coca Cola
0,5 dl rapsolja
Skala lök, hacka den, tomater, koriander och chili.
Dela limen och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt.
Originalrecept: https://www.ica.se/recept/pico-de-gallo-721099/
Skala mangon med potatisskalare och skär därefter loss fruktköttet från kärnan. Tärna i 1×1 cm stora bitar.
Skala och tärna rödlöken fint. Skölj chilin och finhacka den, kärna ur den om du vill ha en mildare salsa. Finhacka koriandern.
Blanda mangon, rödlök, chili , koriander i en skål. Pressa över limesaft och smaka av med salt.
Originalrecept: https://javligtgott.se/recept/jackfruit-carnitas-tacos
Skala och skiva löken samt skala och hacka vitlöken.
Hätta upp en gryta med rikligt med rapsolja och fräs löken till den blivit mjuk och börjar ta lite färg.
Tillsätt lite vitlök, Oumph samt alla torra kryddor och rör om så att allt blandas.
Pressa ner apelsin-, limesaft och cola i grytan.
Låt koka på medelvärme utan lock i cirka 15 minuter tills vätskan kokat ner till en tjock och krämig gryta.
Smaka av med japansk soja och chilipulver.
Servera med mangosalsa, pico de gallo, limeklyftor vitlökssås och grillade tortillabröd.
Originalrecept: https://javligtgott.se/recept/jackfruit-carnitas-tacos